Website hosting

Wat is hosting mailserver domeinregistratie

Waarom heb je hosting nodig voor een website?

Hosting is nodig om een website online beschikbaar te maken. De websitebestanden en -gegevens worden opgeslagen op een server die 24/7 verbonden is met het internet, zodat bezoekers de website kunnen bekijken en ermee kunnen interageren. Hosting biedt ook beveiliging, back-up, ondersteuning en andere services die nodig zijn om een website veilig en efficiënt te laten werken.

Mailserver voor je hosting

Een mailserver is een server die e-mails ontvangt, verwerkt en aflevert aan de bestemde ontvangers. Bij het hosten van een website kan een mailserver worden gebruikt om e-mails te verzenden en ontvangen die zijn gekoppeld aan de domeinnaam van de website. Hierdoor kan de website-eigenaar e-mailadressen hebben die overeenkomen met de domeinnaam, bijvoorbeeld info@voorbeeld.com. Wij bieden een mailserver als onderdeel van ons hostingpakket, maar het is ook mogelijk om een externe mailserver te gebruiken, afhankelijk van de behoeften van de website.

Wat is domeinregistratie?

Domeinregistratie is het proces waarbij een unieke naam (domeinnaam) wordt geregistreerd voor een website, zodat bezoekers de website gemakkelijk kunnen vinden en bezoeken. Een domeinnaam is het adres van een website, zoals www.example.com. Het registreren van een domeinnaam geeft de eigenaar het recht om die naam te gebruiken en voorkomt dat anderen deze naam kunnen gebruiken voor hun website. Domeinregistratie wordt meestal gedaan via een domeinregistrar en er zijn jaarlijkse kosten verbonden aan het behouden van de registratie.